Over mij

Waarom ik gedichten in opdracht schrijf

Het schrijven van gedichten in opdracht brengt mij naar bijzondere verhalen van mensen en organisaties. Ik ervaar het als een geschenk om in die verhalen te worden binnengelaten en daar een treffend gedicht bij te creëren. Dat vraagt telkens wel om wat bravoure. Uiteindelijk gaat het erom de passende woorden te kiezen en de juiste sfeer en opbouw voor het gedicht te vinden. Ik ben opgetogen als ik daar weer in geslaagd ben en met veel voldoening wanneer ik bemerk dat het gedicht van ware betekenis is voor de ontvanger. Daar is het mij om te doen.

Ik schrijf gedichten in opdracht en maak geen autonoom werk. Ik vind het namelijk fijn de zekerheid te hebben dat waar ik mij voor inspan, wat ik creëer, dat daar naar wordt uitgekeken. Een opdracht geeft zeker ook beperkingen, maar daarin ligt voor mij de uitdaging: mijn vrijheid nemen én me met jouw onderwerp verhouden. 

En daarnaast

Ik ben moeder en wel van drie volwassen dochters, mooie jonge vrouwen die bewuste keuzes maken in hun leven. Zij zijn, samen met hun vader, het grootste geschenk in mijn leven. 

’s Zomers breng ik enkele weken door in Zweeds Lapland. Geen plek waar ik meer in mijn element ben dan daar, vooral bij het maken van meerdaagse trektochten. Leven met wat in een rugzak past. Niets overtolligs. Ik geniet intens van de luchten, het licht, de ruimte, de stilte en de ruigheid. 

Sinds een aantal jaren beeldhouw ik. Harde steensoorten hebben daarbij mijn voorkeur. Eigenlijk doe ik met beeldhouwen soortgelijk als met gedichten schrijven: door de buitenste laag naar de kern en het juiste beeld, de passende vorm tevoorschijn laten komen.

Ik ben getraind bij de School van Zijnsoriëntatie in Utrecht. Dat heeft mijn perspectief op het leven veranderd, mijn bewustzijn verdiept en me liefdevoller gemaakt.

En daarvóór

Mijn opleiding is op universitair niveau: econometrie. Deze studie schoolde mij tot helder analytisch denker en doener die hoofd- en bijzaken weet te scheiden, de rode draad ontdekt en deze in het oog houdt.

Ik werkte voor KLM, Rijksoverheid, zakenbanken en een algemeen ziekenhuis. Samen met mijn partner voerde ik ruim 10 jaar een onderneming in de zakelijke dienstverlening.

In het werk lukte het me niet altijd trouw te blijven aan mijzelf en dat bracht mij een burn-out. Nu, 10 jaar nadien, kan ik schrijven dat deze gebeurtenis me aanzette tot het meer serieus nemen van mijn eigen ideeën en talenten en tot het maken van keuzes. En zo kwam ik uit bij het schrijven van persoonlijke gedichten omdat: ik daar plezier aan beleef; ik het goed kan en me er met studie verder in kan bekwamen. Maar bovenal omdat ik zo betekenisvol ben voor de ontvangers van gedichten en de mensen om hen heen.

Is je interesse gewekt?

Natuurlijk heb je dan vragen. Laat ze me vooral weten en neem contact met me op.
Ik ben benieuwd en denk graag met je mee